maandag, 31. juli 2006 - 13:08

Kinderen mishandelen kinderen

Sneek

Twee 13-jarige kinderen uit IJlst zijn zaterdagavond rond 21.30 uur op het Martiniplein in Sneek mishandeld door twee jongens en een meisje. De leeftijd van de daders wordt geschat op 14 jaar.

De kinderen waren op het moment van de mishandeling in gezelschap van twee vriendjes van 8 en 10 jaar oud. Ze hadden net een ijsje gekocht en liepen via de Galigapromenade naar het Martiniplein, waar zij werden belaagd door de twee onbekende jongens en het meisje. De verdachten reden op een zilver/rode mountainbike en een zwarte opoefiets en kwamen eveneens uit de richting van de Galigapromenade.

Eén van de jongens sloeg de ijsjes van de twee kinderen uit hun handen. Daarna werden ze geschopt en geslagen. De slachtoffers liepen verwondingen op aan hun gezicht en waren door het voorval erg aangedaan. De politie van Sneek heeft de zaak in onderzoek maar wil ook graag in contact komen met getuigen die de mishandeling hebben gezien of denken te weten wie de verdachten zijn.

De dadaers zijn tieners in de leeftijd van ongeveer 14 jaar en met een Sneker accent. Beide jongens hadden kort haar, van wie één stekeltjes. Bovendien had één van de jongens een ringetje in het oor, vermoedelijk links. Het meisje droeg loshangend krullend haar tot over de schouders en had oorringen in beide oren. Zij droeg een roze shirt met korte mouwen. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):