woensdag, 21. juni 2006 - 11:01

Kinderen stelen jonge eendjes

Wilnis

Twee meisjes hebben dinsdag bij een zorgboerderij in Wilnis een aantal jonge eendjes gestolen. De boefjes werd al snel gevonden en de 'buit' kon door tussenkomst van de politie aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Aan het begin van de avond zag een getuige dat twee meisjes een schuur van een zorgboerderij in Wilnis inliepen en kort daarna weer naar buiten kwamen. Toen de de meisjes wegwaren, zag hij dat er enkele eendenkuikens waren verdwenen, die kort daarvoor nog in de schuur liepen. De getuige stelde de beheerder op de hoogte.

Deze meldde het voorval bij de politie en reed zelf nog even langs een nabij gelegen camping. Aan de hand van het signalement herkende hij de twee meisjes en verzocht om de komst van de politie.

De twee meisjes van 11 en 14 jaar oud, afkomstig uit Mijdrecht, werden door politiemensen aangesproken. Zij bekenden de eendjes te hebben meegenomen. Zij hadden die op de camping bij de moeder van een vriendinnetje gebracht met het verhaal dat moedereend in de buurt was doodgereden en dat zij de ‘weeseendjes’ daarom hadden meegenomen. De moeder had daarop de dierenambulance laten komen om de ‘weesjes’ op te halen.

Vervolgens bleek dat de meisjes ook nog een cavia hadden meegenomen, die één van de meisjes in hun caravan had gezet. Er werd een regeling getroffen, waarbij zowel de eendjes als de cavia teruggingen naar de zorgboerderij en dat de ouders de kosten van de dierenambulance zouden betalen.
Provincie:
Tag(s):