vrijdag, 10. november 2006 - 13:34

Kinderen uit Reeshof adviseren gemeente

Tilburg

Twee groepen scholieren uit de wijk Reeshof gaan de gemeente adviseren hoe hun buurt mooier en veiliger kan worden. Op 3 november heeft wethouder Marieke Moorman de zogenoemde kinderraden officieel geïnstalleerd. De gemeente wil kinderen tot 12 jaar meer betrekken bij dingen die in hun eigen omgeving gebeuren.

Bewoners, ouders, kinderen en vooral automobilisten kunnen door de hele wijk Reeshof acties verwachten, gericht op de verkeersveiligheid. Een autoloze schooldag is hier een voorbeeld van. In het najaar staan de woonomgeving, natuur en milieu op de agenda van de kinderraden. Zij sluiten het jaar af met allerlei leuke activiteiten. Dit jaar zijn er twee kinderraden: Reeshof-Oost en -West waarin een aantal scholen zijn vertegenwoordigd.

Veertien enthousiaste kinderen en hun ouders namen 3 november plaats in de paleiszaal van het gemeentehuis. "Ik vind de kinderraad erg leuk want er zitten aardige kinderen in en we gaan echt actie voeren. Ook ben ik heel blij dat ik voor de tweede keer bij de raad zit", vertelde Anne uit Reeshof-West opgetogen.

In haar toespraakje zei wethouder Moorman dat ze ontzettend blij was met het initiatief van de kinderen. "Vorig jaar hebben de kinderraden het erg goed gedaan. Ze hadden een boek vol leuke ideeën. Ik hoop dat jullie ook met zulke goede voorstellen komen waarmee wij aan de slag kunnen", sprak ze de kinderen toe. Door bovendien een contract te ondertekenen, beloofde de wethouder de kinderen serieus te nemen en daadwerkelijk iets te doen met hun ideeën. Op verzoek van de gemeente heeft het maatschappelijk werk van De Twern de twee kinderraden opgezet in samenwerking met diverse basisscholen in Reeshof.
Provincie:
Tag(s):