vrijdag, 8. december 2006 - 23:41

Kinderreporters beoordelen ToverSluis

Sluis

De kinderreporters Maarten van Hal, Marieke Mouton, Melanie Roets, Robin Hermans, Samira Prang, Thijs de Vries, Tijl de Bruyn, Tijs Hendrikson en Naduah Sikon van het digitale kinder-magazine “Time for Kids� brengen op woensdag 13 december een bezoek aan ToverSluis in Sluis.

Zij beoordelen deze attractie op kindvriendelijkheid. Na een grondige inspectie zullen de reporters hun bevindingen in een rapport weergeven. Het rapport is vervolgens op www.timeforkids.nl terug te vinden.

Op 26 oktober 2005 bezochten de kinderreporters Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet en op 19 april 2006 de attracties Raceland en De Afslag in Breskens. De beoordelingsrapporten zijn terug te vinden op de website.

Doel van het digitale kindermagazine “Time for Kids� is het op interactieve wijze leggen en houden van contacten tussen de jonge bewoners van West Zeeuws-Vlaanderen en (toekomstige) vakantievriendjes.

Internet en e-mail zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Deze media vervagen grenzen en bieden mogelijkheden om wereldwijd contacten te leggen en te onderhouden. Het digitale kindermagazine “Time for Kids� speelt hierop in en toont “worldwide� hoe het is om in West Zeeuws-Vlaanderen te wonen, te recreëren en op vakantie te zijn.

Het magazine is opgezet en wordt gevuld door 12 kinderen uit het gebied (8 tot 12 jaar). Doelgroepen zijn: andere kinderen uit de regio, kinderen die hierheen komen én kinderen die hier geweest zijn om vakantie te vieren. “Time for Kids� biedt interviews met lokale en nationale artiesten, reviews van boeken, cd’s en dvd’s, toneel en theater, dans, educatie, games, beoordeling van kinderattracties en meer.

Kindvriendelijk West Zeeuws-Vlaanderen
“Time for Kids� maakt deel uit van het project “Kindvriendelijk West Zeeuws-Vlaanderen� dat als doel heeft de woon- en recreatieomgeving mét inbreng van kinderen te optimaliseren en bekendheid te geven. Andere delen van dit beleid zijn de kinderadviescommissie en de stichting Speelkwartier (inrichten van speelomgevingen in de kernen).

“Time for Kids� maakt tevens deel uit van het Europese project “Verbondenheid als basis voor herhalingsbezoek�. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Europese Unie in het kader van LEADER+ en bijdragen van Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen en de gemeente Sluis.
Provincie:
Tag(s):