zaterdag, 30. december 2006 - 21:42

Kinderwagens voortaan inklappen in bus

Amsterdam

Vanaf 1 januari gelden in de bussen en trams van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) Amsterdam nieuwe regels ten aanzien van het meenemen van kinderwagens. De buggy’s mogen niet meer in het gangpad geparkeerd worden, ze belemmeren de doorgang en daarmee ook de veiligheid van de passagiers.

Bovendien zijn kinderen in een drukke bus of tram erg kwetsbaar, als ze in de kinderwagen in het gangpad wordt geparkeerd. Een noodstop bijvoorbeeld kan ernstige gevolgen hebben. Vanaf maandag mag de kinderwagen alleen nog geparkeerd worden op een speciale plek voor kinderwagens en rolstoelen.

Om die redenen wordt er vanaf 1 januari 2007 in al onze voertuigen een speciale plek voor kinderwagens en rolstoelen gereserveerd. U herkent deze plek aan een sticker. Zolang er ruimte is kunt u daar uw kinderwagen neerzetten. Als deze ruimte bezet is dan moet de kinderwagen opgeklapt en het kind op schoot worden genomen. De buschauffeurs en conducteurs zullen er op toezien dat de nieuwe regels nageleefd worden.
Provincie:
Tag(s):