vrijdag, 27. januari 2006 - 12:01

Klappen in de horeca

In twee horecagelegenheden in Zwolle is donderdagavond onenigheid uitgebroken tussen de bezoekers en personeel.
Ook in een uitgaansgelegenheid in Steenwijk liepen de gemoederen op vrijdagmorgen hoog op. In Zwolle heeft de politie hiervoor zes aanhoudingen verricht, terwijl in Steenwijk de daders reeds gevlogen waren. Daar doet de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee nog nader onderzoek naar.

Op donderdagavond rond 19.00 uur zijn vier mannen aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De vier, varierend in de leeftijd van 19 tot 22 jaar en afkomstig uit Apeldoorn, Zwolle en Wierden, gedroegen zich erg vervelend in een horecagelegenheid in de Voorstraat.
<BR>Ook verzette de groep zich hevig toen zij werden verzocht de horecagelegenheid te verlaten. Een 19-jarige man uit Wierden heeft daarbij ook een 29-jarige man uit Zwolle geslagen. Buiten dreigden ze met een fiets te gaan gooien. De vier zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.
<BR>
<BR>Rond 22.30 uur hield de politie op de Luttekestraat twee mannen van 19-jaar uit Zwolle aan omdat zij kort daarvoor zich hadden misdragen in een horecagelegenheid aan de Melkmarkt. Zij beledigden het personeel en gedroegen zich provocerend ten opzichte van de andere bezoekers. De twee zijn ingesloten op het bureau.
<BR>
<BR>In een uitgaansgelegenheid aan de Koningstraat in Steenwijk ontstond vrijdagmorgenvroeg ruzie tussen twee groepen bezoekers, waaronder een aantal militairen. Daarbij vielen over en weer klappen en raakten enkelen van hen gewond.
<BR>Wat de aanleiding tot de ruzie is geweest en wie er allemaal bij betrokken waren is op dit moment niet duidelijk. Een aantal van hen was reeds van het 'strijdtoneel' verdwenen.
<BR>De politie zal daar de komende dagen, samen met de Koninklijke Marechaussee, onderzoek naar doen.
Provincie:
Tag(s):