maandag, 5. juni 2006 - 19:56

Klassiek muziekfeestje in het bos

Odoorn

Nu de Stichting Music in the Woods door kan gaan met het organiseren van het tweedaags festival klassieke muziek in de bossen van Odoorn kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Er is namelijk keus uit twee verschillende programma’s.

Op vrijdagavond 9 juni zal het Drents Symfonie Orkest werken spelen van voornamelijk Russische componisten: een wals uit het ballet “Het Zwanenmeer�, een mars uit “De Notenkraker�, een adagio uit “Spartacus�, maar ook een vrolijke medley uit de opera “Porgy en Bes� staat op het programma.

Op papier is een van de hoogtepunten het concert voor altsaxofoon en strijkorkest van Glazunov (1865-1936), waarvoor de jonge Christiaan van der Weij is uitgenodigd. Op 10 juni speelt het Haydn Jeugd Strijkorkest in het Drentse bos. Omdat het orkest niet veel concerten in Nederland geeft is het Stichtingsbestuur erg blij met dit optreden. Op het programma staan Music in the Woods combineert de unieke locatie van het bos bij uitkijktoren Poolshoogte in Odoorn met klassieke muziek. Een laagdrempelige concertzaal waar orkestleden en vogels samen musiceren. Elk concert is een bijzondere belevenis.

Bezoekers zijn ook niet gekleed in galajurk of smoking, maar in spijkerbroek, dikke trui en wandelschoenen. Ook dit gegeven bepaalt mede het informele en succesvolle karakter van het festival. Als de weergoden Music in the Woods niet in de steek laten rekent het bestuur op minimaal achthonderd bezoekers.

Lange tijd was het onzeker of Music in the Woods dit jaar door kon gaan. Zonder extra financiële steun van de gemeente Borger-Odoorn, de provincie Drenthe, fondsen en bedrijven moest het klassieke feestje in het bos zeker worden afgelast. Nu het echter ook lente is geworden voor Music in the Woods kijkt het bestuur al voorzichtig vooruit. De komende maanden wil zij onderzoeken of er in 2007 een mogelijke samenwerking met Duitse orkesten mogelijk is en ook wil zij kijken of het mogelijk is een structurele subsidie te krijgen.
Veel werk aan de winkel dus.

Maar eerst het festival van dit jaar. Want als de toeschouwers komen heeft dit zeker een positieve werking op de toekomst van Music in the Woods.
Kaarten kosten € 10,00 per stuk en zijn te koop bij de VVV’s in Emmen en Borger en bij de Bruna in Borger. Reserveren kan op telefoonnummer 0592-336999.
De presentatie van de eerste avond ligt in handen van Margreet Beetsma, verslaggever/presentatrice van het tv-programma Klokhuis.
Provincie:
Tag(s):