maandag, 21. augustus 2006 - 13:49

Kleding- en gipsresten wijzen op Angelique

Amsterdam

Het stoffelijk overschot dat zaterdag in het Amsterdamse Bos werd aangetroffen is zo goed als zeker van Angelique van Leijenhorst. Dat meldt de Amsterdamse tv zender AT5.
De kledingresten die bij het lichaam zijn aangetoffen zijn gelijk aan de oufit die Angelique droeg op de dag van haar verdwijning. Ook zouden er gipsresten bij het lichaam zijn aangetroffen. Angelique zat op het moment van haar verdwijning met een arm in het gips.

Angelique van Leijenhorst verdween rond 10 november 2000. Zij was toen 30 jaar oud. Ze woonde met haar man in Aalsmeer en had een zoontje van twee. Haar man deed aangifte van haar vermissing, maar toen er twijfels rezen startte de politie een grootscheeps onderzoek.

Vrij snel wezen alle sporen naar de man van Angelique. Hij werd opgepakt en uiteindelijk veroordeeld voor doodslag. Op 28 maart jl. heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in de verdwijningszaak Angelique van Leijenhorst. Haar man is toen schuldig bevonden aan doodslag op Angelique van Leijenhorst. Daarmee is de eerdere uitspraak van het gerechtshof onherroepelijk is geworden. Daarmee werd de definieve veroordeling tot een gevangenisstraf van 11 jaar en 9 maanden voor Paul O. een feit.

Zaterdag is het lichaam, op aanwijzingen van haar ex-man, teruggevonden. Hij zit inmiddels zijn gevangenisstraf uit. Het NFI onderzoekt nu hoe de vrouw om het leven werd gebracht.
Provincie:
Tag(s):