zaterdag, 4. november 2006 - 14:20

Kledingbank opent nieuwe vestiging

Maasbracht

De Kledingbank Midden-Limburg heeft zaterdag de deuren geopend van haar nieuwe uitgiftecentrum in Maasbracht en het nieuwe logistieke onderkomen in Echt. Voor de Kledingbank is dit de tweede vestigingsplaats, nadat een groep vrijwilligers vorig jaar november de kledingbank voor sociale minima hebben opgezet.

De locatie aan de Hofstraat in Maasbracht was niet langer beschikbaar per 1 oktober en met spoed werd er gezocht naar een nieuw onderkomen. Op de valreep werd er met behulp van het schippersinternaat een nieuwe locatie gevonden in Maasbracht, waar de kledingwinkel kon worden gevestigd. In Echt had de gemeente een locatie beschikbaar waar kleding kan worden ingezameld en gesorteerd.

In aanwezigheid van politici uit de lokale, provinciale en landelijke politiek werd de nieuwe kledingbank vandaag officieel geopend. Ook was er een afvaardiging van de Kledingbank uit Amersfoort aanwezig. Na een sketch van Sjra Puts en Pierre Cnoops werd de nieuwe locatie bezocht.

De kledingbank is zeer blij met de nieuwe onderkomens, maar het is eigenlijk ‘nu al te klein’, aldus Ron Verhees, die de sociale voorziening mede heeft opgezet. In ieder geval kunnen de sociale minima nu terecht bij de kledingwinkel aan de Boegstraat in Maasbracht.
Provincie:
Tag(s):