dinsdag, 7. februari 2006 - 22:47

Kledingbank overstelpt met reacties en kleding

Maasbracht

De Stichting Kledingbank Limburg is na ruim een maand al toe aan een grotere ruimte om de kleding te kunnen verstrekken aan de sociale minima. Sinds de oprichting van de Stichting eind vorig jaar in een pand in Maasbracht, is de respons vanuit Limburg, maar ook uit andere delen van het land zo groot, dat er nu al een ruimtegebrek is, zo meldt de Stichting dinsdag.

Volgens de Stichting zouden ze eigenlijk de beschikking willen hebben over een grotere ruimte om de kleding te sorteren en op te slaan, waarbij het pand in Maasbracht alleen nog als uitgiftepunt dient. Ook heeft men dringend behoefte aan meer vrijwilligers, omdat er veel kleding binnenkomt. De grote respons is mede te danken aan de regionale en landelijke media-aandacht voor het nieuwe initiatief in Midden-Limburg.

Voor de vrijwilligers betekent dit wel dat ze meer uren moeten steken in het sorteren van kleding. Er zijn ondertussen verschillende uitgiftepunten in de regio bijgekomen en de Kledingbank vindt navolging in andere delen van het land. Ook neemt het aantal mensen met een verwijzing van een hulpverlener naar de Kledingbank toe.

Omdat de stichting zelf niet over de financiële middelen beschikt om een grotere ruimte te betrekken roept zij het bedrijfsleven, gemeenten en particulieren op niet aan de ‘stille armoede’ voorbij te gaan.
Provincie:
Tag(s):