maandag, 20. maart 2006 - 13:57

Kleinste hulphond is huisdier van het jaar

Hilversum

In een spannende tv-uitzending bij SBS 6 is afgelopen zaterdag het hulphondje Moppie uit Wervershoof in Noord-Holland, gekozen tot Huisdier van het Jaar 2005. Moppie, een Maltezer leeuwtje van bijna vijf jaar, is de kleinste hulphond van Nederland. Twaalf genomineerden streden in de finale om de Met dieren meer mens Award. Tijdens de rechtstreeks uitgezonden finale bepaalden de kijkers thuis via sms wie de winnaar per categorie werd. Deze categorieën waren vriend, held en clown.

De jury koos uiteindelijk het hondje Moppie als winnaar. Hij kreeg de Met dieren meer mens Award in de vorm van een prachtig beeld en een jaar lang gratis diervoeding.

De verkiezing van het Huisdier van het Jaar is een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens in samenwerking met SBS6. Honderden huisdiereneigenaren hebben zich hiervoor opgeven. Tijdens voorrondes hebben de baasjes van de huisdieren aan een vakkundige jury uitgelegd waarom zij vinden dat hun dier de titel Huisdier van her Jaar verdient. De jury, met onder meer Sacha Gaus, heeft twaalf huisdieren geselecteerd voor de finale.
Provincie:
Tag(s):