maandag, 26. juni 2006 - 17:14

Kleisterlee doet aftrap bouwvoorbereiding

Eindhoven

De verkoop van de lofts is in volle gang, de vergunningen zijn inmiddels in bezit; de verbouw, renovatie en nieuwbouw in en om De Lichttoren kan beginnen. Op vrijdagavond 30 juni a.s. geeft Gerard Kleisterlee, voorzitter van de Raad van Bestuur van Philips, het officiële startsein voor de bouwvoorbereiding.

Deze aftrap gebeurt in de vorm van een spectaculaire licht-/dans-/muziekvoorstelling, waaraan ook DJ Lady Aïda en lichtarchitect Har Hollands een bijdrage zullen leveren. Het spektakel vindt plaats aan de zijde Emmasingel/Lichtplein en is voor iedereen toegankelijk. Aanvang: 23.00 uur.

Om 23.00 uur start buiten de happening, die een klein kwartier zal duren. Deze bestaat uit een combinatie van licht, muziek en dans achter de raampartijen in de zuidgevel van De Lichttoren. DJ Lady Aïda verzorgt vanaf het Lichttorentje de muzikale supporting-act. De licht-/dansvoorstelling duurt een klein kwartier waarna Lady Aïda tot 00.00 uur vanaf het torentje ‘draait’. Na het buitengebeuren wordt de avond voortgezet in EFFFS. Het lichtspektakel en EFFFS zijn vanaf 23.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk.

Ondertussen gaat het hard met de verkoop van de lofts in De Lichttoren. Er zijn inmiddels reeds zo’n 70 kavels verkocht. Verwacht wordt dat de eerste bewoners eind 2007 hun loftappartement kunnen betrekken.

De Lichttoren is een markant bouwwerk in het hartje van de stad. Ook tijdens de bouwwerkzaamheden zal het een fraaie blikvanger zijn. Trudo heeft een internationale groep van 15 schilders en graffitikunstenaars uitgenodigd de schutting rond het bouwterrein van kunstwerken te voorzien. Overigens wordt de schutting ook voorzien van kijkgaten, zodat iedereen de vordering van de herontwikkeling op de voet kan volgen.
Provincie:
Tag(s):