zondag, 8. oktober 2006 - 13:31

Kletsnatte Military trekt 50.000 bezoekers

Tijdens een kletsnatte editie van Military Boekelo Enschede was het de Duitse ploeg die na twee onderdelen aan de leiding stond. De organisatie kan terug kijken op twee geslaagde eerste dagen, waar de onderdelen dressuur en cross-country werden afgewerkt, zondag staat nog het springconcours op het programma.

‘Ondanks dat het tijdens de overtrekkende buien pijpenstelen regende, onweerde en hagelde, was dat voor de ruim 50.000 bezoekers geen reden om thuis te blijven. Het evenement werd zelf beter bezocht dan voorgaande jaren’, liet Robert Zandstra voorzitter van Stichting CCI Boekelo weten.

Op enkele kleine wijzigingen na was de route van de crosscountry vrijwel gelijk gebleven aan die van vorig jaar. Parcoursbouwer Sue Benson was dan ook zeer tevreden met de lovende reacties van de ruiters. De Duitse ploeg was met minder ruiters aan de start verschenen dan vorig jaar maar, daarom niet minder succesvol. Aan het eind van de tweede dag stonden zij met vier ruiters op de plaatsen 2 tot 5. De bodem en de hindernissen waren, volgens de captain van de oosterburen van zeer goede kwaliteit.

Ondanks de regen, was het druk op het parcours. En dat je dan na een dagje ‘eventing’ ,zoals de military sport sinds enige tijd wordt genoemd, onder de blubber thuis komt, leek niemand te deren.
Provincie:
Tag(s):