donderdag, 21. december 2006 - 8:26

Kleurrijk programma Stadsfeest

Apeldoorn

Op vrijdag 5 januari 2007 is er een avondvullend Stadsfeest in Schouwburg en congrescentrum Orpheus voor alle inwoners van Apeldoorn. Dit Stadsfeest wordt gecombineerd met de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Er is veel belangstelling voor het Stadsfeest, dat in januari 2006 voor de eerste keer werd georganiseerd.

Schouwburg en congrescentrum Orpheus, de Apeldoornse sportwereld, het Nationaal Jeugd Orkest, ‘orkest de ereprijs’ en de gemeente Apeldoorn bieden de Apeldoornse bevolking tijdens het Stadsfeest een breed cultureel en sportief programma aan. Presentator Danny Rook, een landelijke televisiebekendheid, zal de verschillende programma-onderdelen aan elkaar praten.

Tijdens het Stadsfeest is een goede mix van cultuur en sport te beleven. Uit de cultuur zijn zowel amateurs als professionals vertegenwoordigd met zeer veel groepen uit Apeldoorn en omgeving. Highlights dit jaar zijn de Belgische zangeres Micheline van Hautem, de komediant Erik Koller, de film FLO van Danielle Kwaaitaal. Daarnaast treedt orkest de ereprijs op met het programma ‘Heartbreak Hotel’. Ook zijn drie korte optredens te beluisteren van ensembles van het Nationaal Jeugdorkest. Ook de Apeldoornse bands Springvloed, Yellow Pearl en Masseltov laten van zich horen.

Aan het thema ‘Kleurrijk Apeldoorn’ is ruimschoots invulling gegeven met een Marokkaanse tent waarin bijvoorbeeld thee kan worden gedronken. Daarnaast is er veel dans en muziek met een buitenlandse oorsprong: Indonesië, Hawaï, Antillen, Turkije, China, Tahiti en Marokko.

De sport is ruim vertegenwoordigd door middel van de sportverkiezingen, de kampioenenparade, snelschaak in het restaurant en doorlopende sportdemonstraties in het gebouw (acrobatiek, boksen, karate, judo en turnen).

Een beperkt aantal kaarten kan nog worden opgehaald bij Schouwburg en congrescentrum Orpheus. Aan deze kaarten zijn geen kosten verbonden. Per persoon kunnen maximaal 4 kaarten worden uitgegeven. Ook kunnen kaarten worden afgehaald bij het Stadhuis op Wielen, het ‘mobiele stadhuis’ van de gemeente Apeldoorn.
Provincie:
Tag(s):