maandag, 22. mei 2006 - 20:02

Kleuters kunnen sneller zindelijk worden

Delft

Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Toly onder 500 moeders en vaders met peuters en kleuters, blijkt dat meer dan 50% van hun kinderen moeilijkheden heeft met zindelijk worden. Van deze kinderen is 28% zeer moeilijk of helemaal niet zindelijk te krijgen. Dit tot grote wanhoop van de ouders. Deze problemen worden o.a. door de Poeppoli van het Emma ziekenhuis AMC te Amsterdam onderkend. Op de website van www.poeppoli.nl wordt het zindelijkheidsprobleem uitvoerig toegelicht en wordt hulp geboden.

Volgens Hans van Reenen, directeur van Clean Seat Holland is het speciaal ontwikkelde papieren Toly Kids WC-brildekje voor peuters en kleuters een geweldige hulp om zijn of haar angst voor het toilet te overwinnen. Het WC-brildekje is bedrukt met vrolijke dierenfiguurtjes en dekt de WC-bril volledig af. De deelnemende ouders kregen het advies hun kind eerst met het WC-brildekje te laten spelen; het zelf op de WC-bril te laten
leggen om een eigen plekje te creëren.

Hiermede wordt bereikt dat je kind geen angst meer heeft voor die enge WC-bril. De volgende stap is je kind een aantal keren per dag op de WC met een Toly Kids te zetten zonder dat er daadwerkelijk geplast of gepoept hoeft te worden.

En dan komt het 'Grote Moment' , de bah moet doorgespoeld worden. Laat je kind dit zelf doen en de bah gedag zeggen. Kinderen denken anders en zien hun bah als iets van henzelf waar je dan wel even afscheid van moet nemen. Gebleken is dat 67% van deze kinderen binnen vijf dagen zindelijk was, waarvan 21% nog af en toe 'een vergissinkje' had.
Provincie:
Tag(s):