vrijdag, 16. juni 2006 - 9:07

Klimmen en klauteren in Loo Park Angelslo

Emmen

Omdat het weer in eerste instantie niet meewerkte duurde het even voor het nieuwe wijkpark in de Emmer wijk Angelslo officieel in gebruik kon worden genomen.
Maar donderdagmiddag was het dan eindelijk zover. Wethouder Ton Sleeking van de gemeente Emmen verklaarde met een luide kanonsknal gevolgd door een regen van confetti het park officieel voor geopend. Hierna was het de beurt aan de heer Teun Tol, voorzitter van de wijkvereniging Angelslo en de heer Kraak om een plaquette te onthullen met hierop de naam van het park. Het park heet voortaan officieel Loo Park, deze naam is bedacht door de heer Kraak.

Na de officiële opening gingen leerlingen uit groep 8 van o.b.s. Angelslo en c.b.s. ’t Twiespan de laatste bomen in het Loo Park planten. Hierna konden de kinderen deelnemen aan diverse sport- en spelactiviteiten in en om het park.
In augustus 2005 is men met de aanleg van het park gestart, in de groenzone tussen de Dingspellaan en de Kerspellaan. Het ontwerp van het park is in nauwe samenwerking met de wijkvereniging Angelslo en de gemeente Emmen tot stand gekomen. Het Loo Park moet een plek worden waar kinderen zich kunnen uitleven in sport en spel en waar wijkbewoners van alle leeftijden en culturen elkaar kunnen ontmoeten.
Provincie:
Tag(s):