dinsdag, 14. maart 2006 - 10:13

Klopjacht op autodieven

De Meern

Twee mannen uit Linschoten (24 en 17) en een 36-jarige Woerdenaar zijn maandagochtend vroeg aangehouden in De Meern na een achtervolging vanuit Oudewater. De politie zag de verdachten omstreeks 05.40 uur rijden in een gestolen auto over de Laan van Snelrewaard in Oudewater. De bestuurder negeerde stoptekens en ging er vandoor. Daarop ontstond een achtervolging met hoge snelheid, eerst richting Linschoten en vervolgens naar Montfoort. Daar raakten de agenten de auto kwijt.

Collega’s zagen de wagen even later echter rijden richting Vleuten-De Meern, waarna opnieuw de achtervolging werd ingezet. Wederom wist de auto te ontkomen. Een getuige meldde enkele minuten later dat de drie de auto op De Luwte in De Meern achterlieten en er te voet vandoor ging.

Daarop werd een grootse klopjacht ingezet, waarbij circa twintig politiemensen, en een politiehond betrokken waren. Binnen korte tijd konden de verdachten worden ingesloten en aangehouden: de eerste omstreeks 06.50 uur op de Dompelaar, de andere twee omstreeks 07.05 uur in een park aan de Meerndijk. Een van de verdachten werd bij zijn aanhouding door de politiehond in zijn arm gebeten toen hij probeerde er vandoor te gaan.

De Woerdense verdachte staat bekend als veelpleger. Alle drie verdachten bleken in bezit van grote geldbedragen. Het geld werd in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Uitgezocht wordt nog of zij ook betrokken zijn bij een inbraak in een bedrijfswoning aan de Hoenkoopsebuurtweg in Oudewater, kort voordat de politie de auto zag rijden.
Provincie:
Tag(s):