zondag, 5. februari 2006 - 20:40

Klopjacht op Gentse Bonnie & Clyde

De Belgische politie van Gent heeft een klopjacht geopend op een koppel dat bekend staat als de Gentse Bonnie & Clyde. De man en vrouw pleegden vrijdagavond drie carjackings in de omgeving van Damme bij Brugge. Ze worden ondermeer verdacht van zeker vijftien gewapende overvallen en een poging tot doodslag op een politieagent.

Een van de slachtoffers van de carjacking heeft hen herkend. Het koppel was betrokken bij een ongeval. Ze hielden vervolgens een terreinwagen aan die door een overvalbeveiliging niet wilde starten. Daarna hielden ze een bestelbusje aan, waarmee ze in een sloot belandden.

Om hun tocht voort te zetten besloten ze een derde wagen te carjacken, waarmee ze ontkwamen.

Het gaat om een man en een vrouw, Lisette B. (34) en haar vriend Jelloul S. (31). De man van het stel is berucht in Zeeland. Volgens een aantal Vlaamse kranten doodde hij in 1995 een drugsverslaafde. De jacht op het duo is geopend.

Hun serie overvallen doet denken aan het duo Bonnie en Clyde, dat in eind jaren '20 en begin jaren ’30 van de vorige eeuw in Amerika een reeks van gewelddadige overvallen pleegden. Ook zij ontglipten uit handen van de politie en de FBI.

Uiteindelijk werden ze gedood in een hinderlaag. Ze werden doorzeefd door een regen van politiekogels. In die tijd werden zij als levensgevaarlijk beschouwd.

Volgens de Belgische Politie is het Gentse stel zondag nog gesignaleerd in een voertuig met Nederlands kenteken. De verdachten zijn moeilijk te pakken omdat ze continu in beweging zijn en telkens aan de politie weten te ontglippen.
Provincie:
Tag(s):