vrijdag, 24. maart 2006 - 17:05

KLPD bekeurt 820 bestuurders op A73

Venlo

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft afgelopen maandag en dinsdag een verkeerscontrole gehouden op de A73 bij Venlo. In totaal zijn daarbij 820 bestuurders bekeurd, aldus de politie.

Een 38-jarige Duitse automobilist werd bij Venlo geklokt met een snelheid van 179 km/uur. De maximum snelheid bedraagt op dit stuk snelweg 120 km/uur. Het rijbewijs van de Duitser werd dinsdag tijdens de controle ingevorderd. Drie personen zijn aangehouden in verband met openstaande boetes, tanken zonder betalen en illegaal verblijf in Nederland.

Van de 768 snelheidovertreders zijn 28 bestuurders staande gehouden. De overige bestuurders krijgen binnenkort bericht hiervan thuis. Een in de omgeving van Uden illegaal verblijvende Poolse man is aangehouden omdat hij illegaal arbeid verrichte bij een bedrijf in Uden. Deze zaak is overgedragen aan de Arbeidsinspectie. De Arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen en heeft op voorhand een boete van 8000 euro opgelegd aan het bedrijf.

Verder werden er onder andere boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, een onleesbaar kenteken, het rijden zonder rijbewijs en het gevaar van een afvallende lading. Eén persoon is aangehouden in verband met openstaande boetes ten bedrage van 220 euro.

Op de terugweg hield de Verkeerspolitie een 35-jarige inwoner uit Geldrop aan in verband met het tanken zonder betalen. Hij stond bekend als veelpleger.
Provincie:
Tag(s):