zondag, 3. december 2006 - 12:20

KLPD-ers gestraft voor gesjoemel met parkeerkaartjes

Zoetermeer

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft afgelopen week twee medewerkers wegens plichtsverzuim disciplinair gestraft. De medewerkers hebben een intern verbod genegeerd door op een oneigenlijke manier gebruik te maken van de openbare parkeergarage nabij de vestiging van het KLPD in Zoetermeer. Aan de betrokken medewerkers zijn forse disciplinaire straffen opgelegd. Dit laat de KLPD zondag weten.

In de parkeergarages in de directe omgeving van de Zoetermeerse vestiging zijn de eerste drie parkeeruren gratis. De betrokken medewerkers verplaatsten na verloop van drie uren hun auto om zo opnieuw van de gratis parkeertijd te kunnen profiteren.

De korpschef van het KLPD heeft dit parkeergedrag van zijn medewerkers, op straffe van disciplinaire maatregelen, uitdrukkelijk verboden. Dat deed hij direct nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries hem vorig jaar op dit gedrag had gewezen. In het misdaadprogramma liet korpschef Van Zunderd destijds weten, dat hij het parkeergedrag van zijn medewerkers onacceptabel en ontoelaatbaar vindt.

Om de aanleiding voor het ongewenste parkeergedrag weg te nemen, heeft het KLPD een regeling getroffen, waardoor medewerkers voortaan tegen een beperkte vergoeding gebruik kunnen maken van de parkeergarages. Daarnaast kunnen medewerkers voor woon-werkverkeer gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. De eigenaar van de parkeergarage is voor gederfde inkomsten door het KLPD schadeloos gesteld.

Deze maatregelen hebben niet kunnen voorkomen, dat de misdaadverslaggever onlangs heeft kunnen constateren, dat nog steeds een aantal medewerkers van het KLPD oneigenlijk gebruik maakt van de parkeergarages. Korpschef Van Zunderd betreurt het dat nog enkele medewerkers volharden. “Het is in strijd met de integriteit waar het KLPD voor staat. Ik zal blijven optreden tegen dit ongewenste gedrag,� aldus de korpschef.
Provincie:
Tag(s):