donderdag, 10. augustus 2006 - 22:55

KLPD zoekt getuigen van bijna-aanrijding op A2

Maasbracht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) verzoekt mensen die afgelopen maandag getuige zijn geweest van een bijna-aanrijding op de A2, tussen een automobilist en een medewerkster van Rijkswaterstaat, dit te melden. Het incident gebeurde maandagmiddag 7 augustus rond 14.00 uur op de A2 ter hoogte van de afslag Elsloo (richting Maastricht). De medewerkster kon nog net opzij springen en een aanrijding voorkomen. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Ten tijde van het incident stond er een vrachtwagen met een afgelopen wiel, verkeersgevaarlijk op de vluchtstrook. De ter plaatse gekomen inspecteur van Rijkswaterstaat zette haar opvallende auto met geel zwaailicht achter de vrachtwagen op de rechterrijstrook, die inmiddels met een rood kruis was afgezet. Door het rode kruis ontstond er een file op de linkerrijstrook. Een blauwe Volvo S40 ging vanaf de afslag Elsloo alsnog de doorgaande rijbaan volgen en reed daarbij over de afgekruiste rijstrook. De medewerkster gaf de bestuurder daarop een stopteken. De bestuurder stopte echter niet, waardoor de opzij moest springen om niet overreden te worden. De bestuurder van de Volvo voegde vervolgens weer in om zijn weg te vervolgen.

Getuigen die een en ander gezien hebben kunnen bellen met de Verkeerspolitie, unit Maasbracht, via telefoonnummer 0475-460555.
Provincie:
Tag(s):