zaterdag, 16. september 2006 - 14:45

Kluivert en Tardelli hopen op speeltijd

De Nederlandse Eredivisie is zondagmiddag mogelijk twee attracties rijker. De kans is namelijk groot dat zowel Patrick Kluivert als Diego Tardelli hun eerste speelminuten gaan maken voor PSV. De ploeg van trainer Ronald Koeman speelt thuis tegen Feyenoord.

Kluivert liep dinsdag tijdens de wedstrijd tegen Liverpool al lange tijd warm, maar mocht niet invallen. "Hij traint goed, het ziet er goed uit, en nu moet hij zijn minuten gaan pakken. Tegen Liverpool wilde ik hem alleen puur uit nood brengen, als we iets hadden moeten forceren. Het hangt van het verloop van de wedstrijd af, maar duidelijk is dat hij speeltijd moet gaan krijgen", aldus Koeman.

Ook Tardelli kan zondag op speeltijd rekenen. De Braziliaan traint sinds dinsdag mee met de PSV-selectie. "Hij is een pure buitenspeler, zowel links als rechts. Heeft ook in de spits gespeeld, maar zijn beste positie is aan de buitenkant. Voordat hij hier kwam was hij al volledig in training en competitie. Ik heb nog geen beslissing genomen of hij speelt of niet. We moeten hem ook laten wennen aan onze ideeën over de speelwijze. Maar ook hij moet minuten gaan maken. Het is zeker een optie dat hij bij de groep zit."

Overigens ontbrak Oscar Moens vrijdagochtend op de training. De doelman meldde zich ziek. Als hij zondag niet fit is, zal Ruud Boffin zijn plek op de bank innemen als stand-in voor Gomes.
Categorie:
Tag(s):