vrijdag, 26. mei 2006 - 10:36

Kluivert: 'Ik ben voor zes ton opgelicht'

Patrick Kluivert zegt slachtoffer te zijn geworden van oplichting door oud-zaakwaarnemer Kim Loudrup. De Amsterdammer zou 600.000 euro zijn kwijtgeraakt. Dat meldt hij in zijn maandag te verschijnen autobiografie.

"Ik kan me wel voor m'n kop slaan. Ik ben er met open ogen ingetuind", aldus de 29-jarige aanvaller van Valencia. Hij investeerde enkele jaren geleden vijf ton in het bedrijf Microzymes waarin Loudrup een groot aandeel had. Volgens de Deen had een Engelsman, mede-eigenaar Jeff Roope, plantaardige pillen uitgevonden die een geneeskrachtige werking hadden.

"Marketing en distributie zouden in Europa door het bedrijf worden gedaan", aldus Kluivert. "De Spaanse markt moest worden bestormd. Er werd alleen niet bij verteld dat er overheidstoestemming voor nodig was. Die was en kwam er ook nooit. Het is nog maar de vraag of die ooit is aangevraagd."

Daarnaast verloor de oud-international nog eens een ton. "Loudrup zou ervoor zorgen dat ik de hoofdrol kreeg in tv-commercials en in advertenties. In ruil voor aandelen Icon Equity wilde hij een kwart van mijn sponsorinkomsten. Ik trapte daarin. Uiteindelijk heb ik het nog net kunnen afkopen", aldus Kluivert.
Categorie:
Tag(s):