vrijdag, 15. december 2006 - 22:29

Kluivert scoort weer eens

PSV boekte in Eindhoven een zowel regelmatige als saaie overwinning op Heracles Almelo. Zonder veel inspanning werd er met 3-0 gewonnen, waarbij Patrick Kluivert voor het eerst sinds januari 2006 (toen voor Valencia) weer het net wist te vinden.

Tijdens de warming-up bleek dat Farfán toch niet aan de wedstrijd kon beginnen, daardoor mocht Culina in de basis starten. Farfán nam de plaats van Culina in op de bank. PSV liet zich in de eerste helft door de bezoekers verleiden om in hun tempo mee te gaan. Dit resulteerde in 45 minuten zonder grote kansen.

In de 24e minuut ontsnapte Koné aan zijn directe bewaker Bosnar op de rand van het strafschopgebied. De verdediger trok de spits aan zijn shirt naar de grond, hetgeen hem een rode kaart en strafschop opleverde. Simons benutte het buitenkansje en zette de koploper op 1-0. Negen minuten voor de rust was er de volgende mogelijkheid van PSV pas. In de kluts eindigde de bal voor de voeten van wederom Koné, zijn inzet ging echter naast het doel van Pieckenhagen.

Zes minuten na rust verdubbelde PSV de score, nadat Cocu in vrije positie een voorzet van Kromkamp inkopte. In de 64e minuut was het dan eindelijk zover, de eerste treffer van Patrick Kluivert terug op de Nederlandse velden sinds februari 1997.