donderdag, 3. augustus 2006 - 11:45

Knallende ritmes van Omar Ka in Afrika Museum

Berg en Dal

Op zondag 13 augustus vindt in het Afrika Museum in Berg en Dal de vierde en tevens laatste zondag van het African Spirits Festival plaats. Omar Ka & Fula Band uit Senegal trakteren het publiek op mooie songs en knallende ritmes. In het kielzog van Youssou N'Dour is een heel nieuwe generatie Senegalese zangers opgestaan die de mbalax grooves op hun eigen wijze interpreteren.

Omar Ka is als een komeet omhoog geschoten en speelde met zijn Fula Band alle zalen en festivals tijdens de afgelopen twee Europese tournees plat. De Fula Band deed het publiek massaal dansen op de mix van mbalax, funk en reggae. Het gemak waarmee zij omschakelen van uitbundigheid naar intimiteit illustreert hun diepe muzikale wortels en veelzijdigheid. Aanvang: 14.00 en 15.30 uur.

Naast de optredens van Omar Ka kunnen museumbezoekers zondag 13 augustus creatief aan de slag in de workshop ‘Kalebas beschilderen’ en ‘Beelden uit mergel’, genieten van de voorstelling ‘Afrikaanse verhalen’ of deelnemen aan een rondleiding door het binnen- en buitenmuseum.

Het African Spirits Festival maakt deel uit van de Afrikaanse zomerweken die tot en met 27 augustus in het museum plaatsvinden. Tijdens deze zomerweken vinden dagelijks Afrikaanse activiteiten plaats voor bezoekers van alle leeftijden. Uiteraard kunt u dan ook het uitgebreide en geheel vernieuwde binnenmuseum bekijken.
Provincie:
Tag(s):