dinsdag, 11. april 2006 - 16:08

Knijpkat voor Kamerleden nu zij het licht uitdoen

Arnhem

De Ondernemingsraden verenigd in het LME hebben vandaag alle Tweede Kamerleden een knijpkat gestuurd. Een knijpkat is een soort zaklantaarn, maar dan zonder batterijen. De stroom moet je zelf opwekken door krachtig in een hendel te knijpen. Steeds opnieuw. Deze primitieve vorm van verlichting werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt, toen er geen normale energievoorziening meer voorhanden was.

De werknemers van de energiebedrijven maken hiermee duidelijk dat Kabinet en Kamer het licht uitdoen voor een zelfstandige, Nederlandse energiesector door de bedrijven te splitsen en de deur open te zetten voor het opkopen van die gesplitste delen door grote buitenlandse concurrenten. Het zal daarna in Nederland behelpen worden. We worden geofferd op het altaar van de Europese concurrentie, menen de medewerkers.

Extra schrijnend, nu de minister wel pogingen doet NedCar te redden - wat het LME van harte toejuicht - terwijl hij intussen duizenden banen in de elektriciteitssector om zeep helpt. Het LME vindt dit hypocriet.
Categorie:
Tag(s):