vrijdag, 1. september 2006 - 10:38

KNVB start kort geding tegen energiebedrijven

De KNVB onderneemt actie. De voetbalbond gaat een kort geding aanspannen tegen vier energiebedrijven die dreigen komende woensdag de stroom af te sluiten in het Philips Stadion. Het EK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland staat daardoor op de tocht.

De KNVB ontving gisteravond een brief van het Landelijk Medezeggenschapsforum Energiedistributiebedrijven (LME). Nuon, Essent, Eneco en Delta dreigen in die brief het licht uit te zullen draaien. De energiebedrijven willen benadrukken dat ze tegen het plan van het kabinet zijn om energiebedrijven te splitsen in een bedrijf dat het netwerk beheert en één dat de energie levert.

De bond laat echter niet over zich heen lopen. "De KNVB zal via een kort geding bij de voorzieningenrechter de actie trachten te laten verbieden. Het moge duidelijk zijn dat de schade voor de KNVB en het Nederlands elftal onevenredig groot zal zijn", aldus een verklaring op de website.

"Niet alleen zal deze EK-kwalificatiewedstrijd door de UEFA als verloren worden beschouwd, maar daarnaast moet de KNVB ernstig rekening houden met disciplinaire maatregelen, zoals het brengen van extra punten in mindering, geldboetes en zelfs uitsluiting voor EURO 2008. Daarnaast leidt de KNVB direct aantoonbare schade zoals een aanzienlijk verlies aan inkomsten uit televisierechten en recettes."
Categorie:
Tag(s):