dinsdag, 18. juli 2006 - 7:10

Koe probeert slachthuis te ontvluchten

Nijmegen

Rond 11.05 uur werd aan de politie gemeld dat er een stier losgebroken zou zijn bij het Slachthuis aan de Waalkade in Nijmegen en dat deze inmiddels in de buurt van de Molenweg zou lopen. De ‘stier’ bleek echter een koe te zijn die kans zag bij het lossen van de veewagen over een hekwerk te springen en het op een lopen te zetten.

Het beest rende de Waalhaven af en liep via de Eerste Oude Heselaan uiteindelijk naar de Dennenstraat. Dat veroorzaakte vanzelfsprekend de nodige opschudding.

Een agent die de koe na rende, werd geholpen door een 52-jarige man uit Ede die de agent een lift in zijn auto bood. Vervolgens rende de koe de Molenweg op en liep daar een fietsende vrouw omver. De vrouw is hierbij licht gewond geraakt.

Van de Molenweg rende de koe de Ligusterstraat op en bleef uiteindelijk staan op een grasveldje in de Sneeuwbalstraat. Daar wilde de koe een agent te lijf die zich in veiligheid kon brengen door achter een boom weg te duiken. Er kwam veearts ter plaatse die de koe beschoot met twee verdovingspijltjes.

Ondanks dat rende het dier op een gegeven moment de Boksdoornstraat in en beschadigde daar een geparkeerde lesauto. Een achter de koe rijdende politieauto werd door de koe licht beschadigd.

Daarna rende de koe de Retierstraat in en werd in zijn loop de poot dwarsgezet door een politieauto. Het dier ontsnapte echter door over een muurtje te springen en de Joubertstraat in te rennen en dat vol te houden tot in de Dennenstraat.

Daar werd net op tijd het toegangshek van de camping gesloten en het dier door politie, veearts en de eerder genoemde te hulp geschoten burger een gesloten weitje ingeleid. Daar zakte het dier in elkaar en kon in de veewagen geplaatst worden. De koe werd opnieuw naar het slachthuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):