maandag, 26. juni 2006 - 14:34

Koeien bezorgen politie en dorpsbewoners veel werk

Hijken

Loslopende koeien hebben de politie en inwoners van Hijken het afgelopen weekeinde veel werk bezorgd. Vrijdagnacht was het voor de eerste keer dat er bij de politie een melding binnen kwam van loslopende koeien op het Oranjekanaal Zuidzuide. Het lukte de politie, samen met omstanders, om de koeien weer achter het hek te krijgen. Niet veel later liepen de koeien weer buiten de omheining. Deze keer was het de eigenaar en zijn vrouw die de dieren weer binnen de hekken kregen.

Zaterdagmorgen ontdekte de eigenaar van de koeien dat één van de dieren ontbrak. Na een korte zoektocht werd het dier terug gevonden in het Oranjekanaal.
Het dier leefde nog en met behulp van omstanders en een trekker lukte het om de koe weer op het droge te krijgen. De koe mag van geluk spreken dat het zo snel is gevonden anders was ze zeker verdronken in het Oranjekanaal.

Omdat de dieren kort achter elkaar twee keer uit het land zijn gegaan gaat de politie er van uit dat iemand het hek bewust heeft opengezet. Dit kan volgens de politie, voor mens en dier zeer gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren.
Provincie:
Tag(s):