vrijdag, 20. oktober 2006 - 15:36

Koeman: 'AZ goed, maar we moeten niet overdrijven'

PSV-trainer Ronald Koeman lijkt zondag niet al teveel problemen te verwachten tegen AZ. Dat liet hij vrijdag op de gebruikelijke persconferentie op trainingscomplex De Herdgang doorschemeren. "Ze hebben goed ingekocht. Het is een elftal dat goed kan voetballen, maar we moeten niet overdrijven."

"Qua naam is het geen topclub, maar wel qua prestaties van de afgelopen seizoenen. Vorig seizoen zijn ze als tweede geëindigd, maar dat geeft geen zekerheid dat ze dit het hele seizoen volhouden. Ook zij hebben een zwaar programma met UEFA Cup-voetbal. Ze hebben wel een grote selectie met veel mogelijkheden."

Koeman zal misschien ook gesterkt zijn door de statistieken. PSV verloor sinds 1998 geen uitwedstrijd meer bij AZ. De laatste Alkmaarse zege dateert van 27 september 1998. Toen werd het 4-1 door twee goals van Michel Langerak en één van Youssef Fertout en Robert van der Weert.

Vorig seizoen won PSV met 1-2 door vroege goals van Jan Vennegoor of Hesselink en Arouna Koné. Stijn Schaars deed later nog wat terug.
Categorie:
Tag(s):