dinsdag, 14. februari 2006 - 17:04

Koetsier onder invloed, paard op hol

Nijkerk

Een 63-jarige koetsier uit Nijkerk is maandagavond licht gewond geraakt nadat het paard hij mende voor zijn wagen op hol was geslagen. Dat gebeurde op de Bloemendaalseweg in zijn woonplaats. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol.

Omstreeks vijf uur reed de Nijkerker met zijn paard en wagen over de Bloemendaalseweg richting Deuverdenseweg. Door nog onbekende oorzaak sloeg zijn paard op hol. Poging om het dier onder controle te krijgen mislukten, want op de grens met de gemeente Putten, ter hoogte van de Donkeresteeg, werd hij van zijn kar geworpen.

Gewaarschuwde agenten lieten voor de zekerheid een ambulance komen voor de Nijkerker. Verplegend personeel constateerde echter geen ernstige verwondingen en achtten ziekenhuisopname niet nodig. De agenten hadden echter wel alcohol geroken bij de koetsier, waarop de man werd aangehouden.

Ademonderzoek leerde dat de man met een promillage van 0,75 op de bok had gezeten (ongeveer anderhalf keer de norm). Tegen de Nijkerkse paardenmenner is proces-verbaal opgemaakt.

Het op hol geslagen paard was kort na het ongeval gestopt en bleek verder geen schade te hebben aangericht. Ook het paard bleek verder niets te mankeren.
Provincie:
Tag(s):