zaterdag, 8. april 2006 - 19:12

Koken met Bekende Nederlanders

Amsterdam

Tijdens De Nationale Week van de Gezondheid,van 7 tot 14 april 2006, koken bekende Nederlanders een gezonde maaltijd samen met basisschoolleerlingen. Op vrijdag 7 april kookte Fehd el Ouali (van de Jetix jongerenserie hotnews.nl) samen met de leerlingen van groep 7 van de J.P. Coenschool. Op dinsdag 11 april laat Winfried Baijens (presentator jeugdjournaal) zijn kookkunsten zien aan de leerlingen van basisschool Sint Jan de Doper.

Het project Koken met Klasse loopt sinds 14 februari 2006. Leerlingen van groep 7 en 8 van 10 Amsterdamse basisscholen in achterstandswijken, krijgen les over gezonde voeding en beweging, onder leiding van diëtistes en bekende Nederlanders.

Bij Koken met Klasse doen de leerlingen zelf boodschappen in een mobiele supermarkt en bereiden vervolgens op school een gezonde multiculturele maaltijd voor hun ouders en leraren. Op die manier krijgen de leerlingen op speelse en actieve wijze voorlichting over een gezond eet- en leefpatroon. Aan het eind van de les krijgen de leerlingen een lesbrief mee naar huis, boordevol informatie over gezonde voeding en beweging. Zo worden ook de ouders betrokken.

Aan Koken met Klasse is een prijsvraag gekoppeld. De leerlingen wordt gevraagd hun favoriete (gezonde!) recept in te sturen. Een jury van deskundigen buigt zich over de inzendingen en selecteert 3 genomineerden. Deze leerlingen koken hun gerecht samen met hun klas tijdens een feestelijke middag in restaurant Fifteen. De jury zal een uiteindelijk winnaar bekend maken.
Provincie:
Tag(s):