vrijdag, 8. december 2006 - 10:02

Kollumerland klaar voor bezoek aan sc Heerenveen

Kollum

Kollumerland heeft de organisatie voor de actie “Vul je vak� van sc Heerenveen klaar! Bij deze unieke actie van de sportclub heeft Kollumerland de primeur. Vrijdag 8 december gaan 650 personen uit de gemeente mee naar de thuiswedstrijd van de sportclub tegen Roda JC.

Het belooft een fantastisch spektakel te worden. Met de actie ‘Vul je vak!’ biedt sc Heerenveen gemeentebesturen een kans om de gemeente te promoten, om inwoners een groot plezier te doen en om het toerisme mogelijk een extra impuls te geven. Bovendien stimuleert de actie de saamhorigheid, zeg maar het clubgevoel, binnen de gemeente. Een project dat in deze vorm uniek is in Nederland! De sportclub verdient hiermee een grote pluim, volgens de gemeente Kollumerland.

In een speciale huis-aan-huis krant werd aandacht besteed aan dit evenement en was een bon in afgedrukt. Inwoners van de gemeente konden de bon invullen en opsturen om aan te geven belangstelling te hebben om mee te gaan. Honderden gaven hier blijk van. De kaarten zijn dan ook door loting verdeeld. Hiervoor kwam Paul Bosvelt, speler van sc Heerenveen speciaal naar Kollum. Hij was niet te beroerd om handtekeningen uit te delen en met fans op de foto te gaan. Hier werd door vele fans dankbaar gebruik van gemaakt.

Twintig leerlingen van het Lauwers College uit Kollum helpen, samen met vier leraren, de gemeente om deze actie op een goede manier te organiseren. De leerlingen volgen de richting Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) en hebben dit als stage opdracht gekregen. De samenwerking verloopt prima, de jeugd is erg enthousiast.

Van de 650 deelnemers wordt gevraagd om op een creatieve manier van hun aanwezigheid blijk geven. Het ‘gemeentevak’ moet het leukste, mooiste en meest opvallende vak van het stadion worden. En dat gaat fraaie tribunebeelden opleveren.
De reis naar het stadion wordt al een heel spektakel op zich. In colonne met dertien bussen (waar onder de spelersbus van sc Heerenveen), twee brandweerwagens en zeven vrachtwagencombinaties gaat de reis richting Heerenveen. Halverwege wordt de stoet opgewacht door motorpolitie die voor de verdere begeleiding zorgen.
Provincie:
Tag(s):