woensdag, 4. oktober 2006 - 10:33

Koningin Beatrix tekende Gastenboek

Zwolle

Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft zaterdag 30 september 2006 het Gastenboek van de gemeente Zwolle getekend. De Koningin bezocht Zwolle vanwege de opening van het nieuwe theater De Spiegel. Na afloop van de opera Manon, uitgevoerd door de Nationale Reisopera, tekende ze het boek.

De Koningin is de zesde persoon die het Gastenboek van de gemeente Zwolle tekende. Oud-president R. von Weizsäcker van de Bondsrepubliek Duitsland en de Duitse ambassadeur in Nederland, E. Duckwitz tekenden het boek al op 27 september 2005, gevolgd door oud-premier A.A.M. van Agt (26 april 2006), minister-president Balkenende (6 juni 2006) en H.K.H. Prinses Laurentien (5 september 2006) gingen haar voor.

De gemeente Zwolle en bedrijven en instellingen in de stad ontvangen met regelmaat bijzondere bezoekers uit binnen- en buitenland. Dat was voor het college van burgemeester en wethouders aanleiding het Gastenboek van de gemeente Zwolle in het leven te roepen.

Het college wil bezoekers, die hun sporen op uiteenlopende gebieden hebben verdiend, van bestuur en politiek tot wetenschap en cultuur, uitnodigen hun bezoek aan Zwolle te bekrachtigen met hun handtekening in dit Gastenboek.

Per bezoek wordt er een eenmalig kunstwerk gemaakt in een oplage van twee. Eén exemplaar komt in het gastenboek, ter illustratie van het betreffende bezoek. Het andere exemplaar ontvangt de bezoeker ter herinnering.
Provincie:
Tag(s):