vrijdag, 15. september 2006 - 9:01

Koningin bij opening theater De Spiegel

Zwolle

Hare Majesteit Koningin Beatrix zal zaterdagavond 30 september in Zwolle aanwezig bij de officiële opening van theater De Spiegel. Dit nieuwe theater biedt ruimte aan grootschalige voorstellingen op het gebied van theater, musical, opera, dans en symfonische concerten voor 850 tot 1000 bezoekers. Het theater wordt geopend met de landelijke première van de opera Manon van Jules Massenet, uitgevoerd door de Nationale Reisopera en begeleid door het Orkest van het Oosten.

Het bijzondere in het ontwerp van het nieuwe theater is de grote zaal met een beweegbaar plafond. Verschillende akoestische volumes zijn mogelijk doordat het plafond bij een concert in de hoogste stand wordt gezet en bij een theatervoorstelling in de laagste. Zowel grote symfonische concerten als toneelvoorstellingen komen hiermee goed tot hun recht.

De bouw van het theater is gestart in oktober 2004. Tijdens het bezoek van de Koningin aan de Provincie Overijssel in juni 2006, hebben 500 Zwolse kinderen samen met de Koningin het bereiken van het hoogste punt gevierd.

De gehele maand september organiseert De Spiegel verschillende feestelijke openingsactiviteiten voor publiek.
Provincie:
Tag(s):