vrijdag, 3. november 2006 - 9:34

Koningin bij viering 25 jaar Europees Instituut voor Bestuurskunde

Maastricht

Hare Majesteit de Koningin was donderdag 2 november in Maastricht aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van het Europees Instituut voor Bestuurskunde. De Koningin onthulde bij deze bijeenkomst ter gelegenheid van het jubileum een gedenksteen.

Tijdens de viering werden toespraken gehouden door onder anderen mevrouw Maria van der Hoeven, Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, en mevrouw Ulla-Maj Wideroos, Finse Coördinerende Minister van Financiën en vertegenwoordiger van het EU-Voorzitterschap.

Het Europees Instituut voor Bestuurskunde staat internationaal bekend als European Institute of Public Administration. EIPA is in 1981, aan de vooravond van de Europese Top in Maastricht, opgericht op initiatief van de Raad der Europese Gemeenten, sectie Nederland. Het Instituut ondersteunt met name ambtenaren uit de Europese lidstaten en kandidaat-lidstaten bij hun werk over Europese aangelegenheden.

EIPA verzorgt en geeft trainingen, seminars, adviezen en publicaties. Het Instituut is onafhankelijk en doet onderzoek naar openbaar bestuur en Europees beleid en regelgeving. Naast het hoofdkantoor in Maastricht heeft het dependances in Barcelona, Luxemburg, Milaan en Warschau, en een kantoor in Brussel. Bij EIPA werken 127 mensen uit 17 landen.
Provincie:
Tag(s):