donderdag, 1. juni 2006 - 13:09

Koninklijk bezoek bij Introdans

Arnhem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en professor mr. Pieter van Vollenhoven wonen zaterdagavond 10 juni in de Schouwburg in Arnhem de slotvoorstelling bij van End of Season van Introdans. De feestelijke voorstelling bestaat uit een parade van opzienbarende werken van Introdans, Introdans Ensemble voor de Jeugd en Introdans Educatie, uit het afgelopen seizoen.

Introdans presenteerde dit seizoen drie verschillende programma's: DANCE DESIGN, WHITE DREAMS EN DIFFERENT DIMENSIONS. Introdans Ensemble voor de Jeugd bracht de programma's COMEDY en STAMPING SOUNDS.
In End of Season is een selectie uit deze programma's te zien.

Introdans brengt de werken Vision Fugitives van Hans van Manen en Paradise? van Gisela Rocha. Introdans Ensemble voor de Jeugd voert voor deze gelegenheid, Wrapped, van Inbal Pinto, het dansante Pas de Danse van Mats Ek en het ritmische Final Sounds van Robert Battle op.

Een speciaal moment op deze avond is de presentatie van Introdans Educatie. Naast de workshop-presentatie Staalkaart toont Introdans Educatie Het Duel, het robotarmenballet van choreograaf Adriaan Luteijn. Dit stuk wordt gedanst door Introdans-danser Gaëtan Chailly en vier jongeren die aan een spierziekte lijden.

Introdans, opgericht in 1971, is uitgegroeid tot een van de grootste balletgezelschappen in Nederland. Verschillende choreografen creëerden al voor Introdans balletten waarin klassieke elementen worden gecombineerd met moderne technieken.

Prinses Margriet is Beschermvrouwe van Introdans. De Prinses heeft belangstelling voor modern ballet en hecht waarde aan het feit dat het gezelschap voorstellingen voor een breed publiek maakt en kwetsbare groeperingen bij haar activiteiten betrekt.
Provincie:
Tag(s):