vrijdag, 3. november 2006 - 9:35

Koninklijke Familie steekt handen uit de mouwen

Den Haag

Vrijdag en zaterdag zijn er de landelijke vrijwilligersdagen. Op deze dagen steken duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen bij activiteiten in het hele land. Dit jaar doen ook leden van de Koninklijke Familie mee tijdens 'Make a Difference Day'.

Prinses Laurentien helpt vrijdag in Almere op de manege van kinderboerderij De Stek bij paardrijles aan verstandelijk gehandicapten.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prins Pieter-Christiaan geven zaterdag in Rotterdam duikles aan gehandicapten als vrijwilliger van de International Association for Handicapped Divers.

Prins Maurits en Prinses Marilène doen zaterdag mee als vrijwilligers van het Ronald McDonald VU Huis in Amsterdam. In het Huis logeren gezinnen van zieke kinderen die in het VUmc worden behandeld. Zo kunnen ouders dicht bij hun kind zijn in een vaak moeilijke periode. 75 vrijwilligers werken in afwisselende diensten in het Huis.

Prins Bernhard en Prinses Annette verzorgen met stichting De Opkikker een uitstapje naar de Veluwe voor vier gezinnen met een langdurig ziek kind. Prins Floris en Prinses Aimée begeleiden met InteraktContour een groep mensen met een niet aangeboren hersenafwijking bij een rondleiding door het Muiderslot.

Prins Floris en Prinses Aimée gaan vrijdag 3 november van 12.00 tot 14.00 uur als vrijwilliger met InteraktContour uit Emmeloord op pad met tien mensen met een niet aangeboren hersenafwijking. Zij zijn door uiteenlopende oorzaken gehandicapt, bijvoorbeeld door een auto-ongeluk. De Prins en Prinses begeleiden hen deze dag bij een bezoek aan het Muiderslot te Muiden, inclusief een ontmoeting met valkeniers en hun roofvogels.
Provincie:
Tag(s):