vrijdag, 6. oktober 2006 - 21:53

Koopmansplein twee weken lang als bruisend stadshart

Assen

‘Een dagje Assen is niet genoeg’. Tussen 17 en 28 oktober fungeert het Koopmansplein als bruisend stadshart waar je niet omheen kunt. De tent van 400 vierkante meter staat bol van allerlei uiteenlopende aktiviteiten. Bezoekers zullen ervaren dat Assen een fijne stad is: om te wonen, te werken of te winkelen.Twee weken lang wordt er in het hart van de stad geshowd, geklommen, geslagen, geproefd en nog veel meer.

Stadspaviljoen Assen is een initiatief van gemeente, culturele instellingen, horeca en andere enthousiaste ondernemers. 2006 is sportjaar dus is het in de herfstvakantie bewegen geblazen. Van Nordic Walking tot het meten van wie de hardste tennisopslag heeft. Maar ook leggen ondernemers de rode loper uit om te tonen wat er zoal te koop is.

Het Drents Museum, het Drents Archief en de Asser bibliotheek laten elk een dag zien wat ze in huis hebben.

Je kunt in Assen heerlijk eten. Het bewijs daarvoor leveren zo’n tien plaatselijke restaurants die garant staan voor “Proef Assen�. Met een knipoog naar het Preuvenement in Maastricht dat jaarlijks duizenden mensen trekt. Op zaterdag 21 oktober met happen uit vele verschillende (wereld)keukens, op zondag 22 oktober met een achtgangen diner inclusief wijnarrangement voor de vriendenprijs van 50 euro. Liefhebbers moeten er snel bij zijn: er zijn 96 plaatsen.

De Gemeente Assen bijt het spits af op 17 oktober met het slotdebat van Assen Koerst dat in het Stadspaviljoen plaatsvindt. Het betreft de afsluiting van de reeks stadsdebatten die in september onder stevige belangstelling heeft plaatsgevonden. De directeur van De Kolk Cox Habbema leidt de discussie en nodigt iedereen, waaronder ook de gemeentelijke politici uit om deel te nemen.

Volgende week donderdag wordt huis aan huis een speciale krant verspreid waarin het programma en achtergronden en details worden toegelicht. Via www.assen.nl wordt het programma dagelijks geactualiseerd.

De laatste dag, 28 oktober is gereserveerd voor de traditionele “Ik en mijn Gemeente dag�. Iedere inwoner of bezoeker krijgt de gelegenheid burgemeester, wethouders, raadsleden uit de tent te lokken met betrekking tot het beleid. De begroting voor het komende jaar wordt gepresenteerd en gevisualiseerd om inzicht te geven aan de bestedingen.

De organisatoren verwachten dat Stadspaviljoen Assen het volgende jaar wordt herhaald en zal uitgroeien tot een vanzelfsprekende traditie. De eerste reacties verwijzen naar een grote belangstelling.
Provincie:
Tag(s):