donderdag, 5. oktober 2006 - 20:59

Koopmansplein wordt kauwgumvrij

Assen

Maandag 9 oktober begint een schoonmaakaktie waarbij het Koopmansplein kauwgumvrij wordt gemaakt. Om 12.00 uur geeft wethouder Alex Langius ter plekke de aftrap. Het gaat om een tweedaagse reinigingsactie waarbij het plein met name ter hoogte van de HEMA wordt aangepakt.

De reinigingsactie is een initiatief van de gemeente naar aanleiding van klachten van winkeliers over alle kauwgom op het plein. De gemeente werkt continu aan een schonere stad en deze actie is daar een van.

Behalve de schoonmaakactie start een campagne om het winkelende publiek en vooral ook jongeren te motiveren om hun kauwgom in prullenbakken te deponeren. In het komende half jaar wordt bekeken hoe het Koopmansplein het beste kauwgomvrij kan blijven. Mocht de reinigingsactie succesvol zijn, dan wordt de rest van het Koopmansplein ook aangepakt.

Het bedrijf ‘Gumbusters’ gaat twee dagen aan de slag op het Koopmansplein. Gumbusters is een bedrijf uit Zoetermeer dat zich heeft gespecialiseerd in het verwijderen van kauwgom. Voor het schoonmaken wordt een milieuvriendelijk stoomapparaat gebruikt.
Provincie:
Tag(s):