woensdag, 5. april 2006 - 16:44

Kopen, kopen....niet betalen!

Drachten

Na een uitgebreid onderzoek van enkele weken heeft de Friese politie onder leiding van de rechter-commissaris op woensdag 5 april 2006 een doorzoeking gedaan in twee woningen en in een bedrijfspand in Drachten. Twee personen, een 28-jarige en een 33-jarige man uit Drachten werden aangehouden op verdenking van oplichting gedurende de periode van medio december 2005 tot heden.

Zij hadden op geraffineerde wijze bij een groot aantal bedrijven diverse goederen besteld en laten afleveren bij een gehuurd pand. De verdachten betaalden echter niet voor de goederen die direct na aflevering elders werden opgeslagen om te worden doorverkocht.

Meer dan 30 bedrijven hebben inmiddels aangifte gedaan van oplichting voor een totaalbedrag van tenminste € 70.000,=.
Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en worden naar verwachting eind deze week geleid voor de rechter-commissaris bij de rechtbank Leeuwarden.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de mannen samen met een
41-jarige man uit Drachten - die reeds op 14 maart dit jaar werd aangehouden en in voorarrest zit op verdenking van oplichting - een BV hadden opgericht en voor een korte periode een bedrijfspand hadden gehuurd op het industrieterrein De Haven te Drachten. Vervolgens werden op naam van de BV in heel Nederland, maar met name in Noord-Nederland, goederen besteld. Het ging daarbij om boten, buitenboordmotoren, compressoren, banden, velgen, computers, kantoor- en woninginrichting, aanhangwagens en telefoons. Veel van deze goederen zijn doorverkocht. Zo werd op internet een compressor te koop aangeboden door een 39-jarige man uit Achtkarspelen, die op verdenking van heling op 10 maart jl. werd aangehouden. Hij zit niet in voorarrest maar is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bij de doorzoeking in de woningen en het bedrijfspand zijn diverse goederen aangetroffen en inbeslaggenomen. Het gaat met name om huishoudelijke goederen, een grote hoeveelheid tuinmeubelen, gereedschap en administratieve bescheiden. Tevens werden in beide woningen enkele grammen cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen.
Eerder werden bij de 41-jarige verdachte aanhangwagens en boten inbeslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):