woensdag, 20. september 2006 - 18:20

Kopje koffie doet schip aan de grond lopen

Urk

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten uit Lelystad heeft woensdag 20 september proces-verbaal opgemaakt tegen een schipper die met zijn schip aan de grond was gevaren terwijl hij in de woning bezig was met koffiezetten. Het schip liep geen schade op en er deden zich ook geen persoonlijke ongelukken voor.

Rond de middag kreeg de Waterpolitie van Rijkswaterstaat de melding dat er een schip bij Urk omhoog zat. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat het schip er al vanaf 08.00 uur zat. Het schip was met een lading waterglas onderweg van Winschoten naar Amsterdam.

Tegenover de Waterpolitie verklaarde de schipper, die alleen aan boord was, dat hij even naar beneden was gegaan om koffie te zetten en een broodje te pakken. Het liet zijn schip op de automaat verder varen. Vlak voor hij weer naar de stuurhut wilde gaan voelde hij dat zijn schip aan de grond liep.

De Waterpolitie maakt proces-verbaal tegen de schipper wegens slecht zeemanschap en het niet melden van het vastvaren aan de bevoegde autoriteit. Omdat de schipper alleen voer en er een bemanningslid ontbrak werd hem een transactiebedrag van 300 euro aangeboden.

Het schip zat om 16.00 uur nog vast; de schipper wacht op een collega schipper die een gedeelte van de lading zou overnemen waarna het schip wellicht vlot komt.
Provincie:
Tag(s):