dinsdag, 7. februari 2006 - 20:08

KPN en Endemol beogen mediale exploitatie van televisiecontent

Den Haag

Endemol Nederland B.V. en KPN hebben vandaag een niet bindende intentieverklaring getekend om te komen tot het opzetten van een gezamenlijke joint venture. De joint venture gaat zich bezig houden met de exploitatie van Endemol content over alle platformen van KPN in de Nederlandse markt. Het betreft hier enkele digitale themakanalen voor KPN TV en het ontsluiten van Endemol content via "Video on Demand" op internet en mobiel. Naast exclusieve content voor de joint venture zal content ook via derden worden gedistribueerd.

Met Endemol is overeengekomen dat de joint venture kan beschikken over de beschikbare Endemol bibliotheek uit binnen– en buitenland met sterke titels als o.a. Medisch Centrum West, De Mounties, Mini Playback Show, Tien voor Taal, De Fabriek etc. Naast bestaand materiaal zal de joint venture ook nieuw programmamateriaal gaan produceren met als uitgangspunt dat het materiaal voor distributie via alle platforms geschikt gemaakt zal worden. Tevens zullen binnen de joint venture nieuwe vormen van adverteren worden ontwikkeld.

KPN TV Directeur Ludolf Rasterhoff: "Dit is een majeure stap voorwaarts in de nieuwe manier van televisiekijken. Op deze manier verzekert KPN zich van unieke hoogwaardige Endemol content voor al zijn platformen en via de nieuwe manier van produceren zoals we die samen gaan opzetten kunnen we alle platforms van KPN, zoals TV, mobiel en Internet voorzien van specifieke content".

Commercieel Directeur van Endemol Nederland, Dick van der Graaf: "We kijken er naar uit om met KPN als partner deze joint venture op te zetten. We zijn enthousiast over KPN's strategie en ambities met betrekking tot digitale televisie. Uniek aan KPN is dat het naast een landelijk distributienetwerk voor huishoudens ook consumenten buitenshuis kan bereiken."

KPN en Endemol voeren gesprekken met andere partners welke mogelijk in de joint venture gaan deelnemen.
Categorie:
Tag(s):