vrijdag, 3. februari 2006 - 20:44

Kraanmachinist redt automobilist van verdrinkingsdood

Wommels

Vrijdag om 17.30 is een 23-jarige automobilist uit Franeker met zijn personenwagen door nog onbekende oorzaak te water geraakt aan de Wommelserweg tussen Wommels en Tzum. De wagen belande op de kop in de sloot en de bestuurder kon de wagen niet zelfstandig verlaten.De man heeft enkele minuten in het ijskoude water gelegen.

De bestuurder reed in de richting van Tzum. Ter hoogte van een bocht bij de brug kwam de auto deels op de linkerbaan en daarna via de rechterberm in het water terecht.

Kinderen die in de omgeving van het ongeval aan het paardrijden waren hoorden iets te water gaan en een klap. Ze waarschuwden een 47-jarige inwoner van Tzum die in de buurt was.

Deze man ging op onderzoek uit. Samen met twee andere passanten, inwoners van Tzum, ging hij het water in om de bestuurder uit de auto te bevrijden. Dit lukte niet. Een vierde nog onbekende voorbijganger, bood ook hulp.

Een van de hulpverleners schakelde een kraanwagen van een nabijgelegen loonbedrijf in. Deze kraanwagen takelde de auto, inclusief bestuurder, uit het water. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis van Sneek gebracht. De beschadigde auto is weggesleept. Onderzoek wees uit dat de auto onverzekerd was. De politie gaat hierover nog in gesprek met de bestuurder.
Provincie:
Tag(s):