zaterdag, 1. april 2006 - 9:24

Kraanwagen valt van dijk

Werkendam

Donderdagmiddag is een 34-jarige man uit Lierderholthuis omstreeks 17.15 uur met zijn kraanwagen van de Bandijk gevallen. De man kreeg van een hem tegemoetkomende automobilist onvoldoende ruimte om te passeren. De kraanmachinist stuurde zover mogelijk naast rechts, maar kwam hierdoor met de wielen van zijn zogenaamde 100-tonner in de berm. De kraanwagen zakte weg in de berm, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor en met zijn 100-tonner van de dijk af rolde.

De man kwam met de schrik vrij en is door omstanders uit zijn hijskraan gehaald. Door de val was olie vrijgekomen en schade ontstaan aan dijk en berm. Een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse voor reinigingswerk.

De hijskraan ligt nog onder aan de dijk. Hij wordt zaterdag 1 april vroeg in de ochtend weggetakeld. Hiervoor moet in ieder geval de Bandijk tijdelijk worden afgesloten. Het overige verkeer wordt omgeleid.

De veroorzaker is na het ongeval doorgereden. De politie stelt een onderzoek in naar de automobilist, die de kraanwagen niet liet passeren. Het ging om de bestuurder van een witte bestelauto, met daarop in gekleurde letters de naam van een bedrijf.
Provincie:
Tag(s):