maandag, 4. september 2006 - 11:07

Kringloopcentrum ontvangt Vrijwilligersprijs

Amersfoort

Kringloopcentrum Amersfoort heeft de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2006 gewonnen. De jury is vooral getroffen door de trots waarmee het centrum zich presenteert, zo staat in het juryrapport. De prijs van € 2.500,-werd op zaterdag 1 september uitgereikt, tijdens de jaarlijkse Stadsbrunch voor vrijwilligers.

Het kringloopcentrum is een begrip geworden in Amersfoort en vervult een maatschappelijke functie. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: enerzijds de nuttige functie om hergebruik van artikelen mogelijk te maken. Anderzijds het klimaat waarin medewerkers (opnieuw) kunnen leren hoe plezierig het is om zich maatschappelijk in te zetten.

De tweede prijs was voor Weekend-Tref, een ontmoetingsplek voor (ex-)psychiatrische patiënten. De organisatie ontving € 1.500,-, beschikbaar gesteld door Heilijgers, hoofdsponsor van de Stadsbrunch.

De derde prijs ging naar de EHBO-vereniging St. Joris. De vereniging was al eerder genomineerd en mocht nu € 750,- in ontvangst nemen, beschikbaar gesteld door Latei projectontwikkeling.
Provincie:
Tag(s):