woensdag, 13. december 2006 - 0:29

Kroondomein Het Loo ‘verlicht’ Sophia Kinderziekenhuis

Voor de derde keer krijgt het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam een ‘koninklijke’ kerstboom cadeau van Kroondomein Het Loo. De boom is bestemd voor de jaarlijkse actie ‘lichtjes voor Sophia’, een initiatief van de Stichting Vrienden van het Sophia.

Voor elke € 5 die wordt geschonken brandt er een lichtje in de ruim 22 meter hoge boom. Op 13 december worden op feestelijke wijze de eerste lichtjes in de boom ontstoken.

Kroondomein Het Loo is een 10.000 hectare groot bos-, heidegebied en park op de Veluwe dat meer dan 300 jaar is verbonden met ons Koningshuis. In het uitgestrekte gebied is voor het Sophia Kinderziekenhuis gezocht naar de perfecte boom. Dat was geen eenvoudige klus. De boom moet namelijk aan verschillende eisen voldoen, zoals groot en op leeftijd zijn.

Een spar van 25 meter is al gauw tachtig jaar oud. Daarnaast moet hij stevige takken hebben, vanwege de enorme hoeveelheid lichtjes die erin worden gehangen. In het bos mag hij niet tussen andere bomen ingesloten staan. Anders heeft de boom door het lichttekort teveel dode takken en alleen maar een groene top, terwijl alle takken natuurlijk groen en weelderig moeten zijn. Op 6 december is de boom geveld en vervoerd naar Rotterdam.

Op 13 december slaat burgemeester Ivo Opstelten de eerste paal van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst worden ook de eerste lichtjes ontstoken in de ‘koninklijke’ kerstboom uit het bos van Kroondomein Het Loo. De boom staat op de bouwplaats van het nieuwe Ronald McDonald Huis.

De opbrengst van ‘lichtjes voor Sophia’ gaat dit jaar voor het grootste deel naar het nieuwe huis. De inrichting van de huiskamer, ouderkamer en familiekamer is het kerstgeschenk van Sophia aan haar nieuwe buren.
Provincie:
Tag(s):