woensdag, 24. mei 2006 - 9:01

Kroymans Europe van start met de HUMMERs H2 en H3

Dordrecht

Kroymans HUMMER Europe start binnenkort haar activiteiten als Europees importeur van HUMMER en gaat zich geheel toeleggen op de verkoop van de populaire HUMMERs H2 en H3. De H1 zal de oversteek naar Europa echter niet maken aangezien HUMMER recent heeft aangekondigd dat de productie van de oer-HUMMER na 14 jaar wordt beëindigd.

Van de HUMMER H1 Alfa zal volgende maand het laatste exemplaar in de Mishawaka-fabriek van de productielijn rollen. Overigens gaat AM General, de producent van de H1, wel door met de productie van de militaire variant van de HUMMER H1, de HUMVEE.

In 1992 zag AM General de productieaantallen van de HUMVEE, het lichte en tactische militaire voertuig van het Amerikaanse leger, langzaam dalen. Op basis van die HUMVEE en voorzien van slechts beperkte modificaties werd daarom op dezelfde productielijn een civiele versie geboren. De komst van deze uitvoering voor de openbare weg, sinds het jaar 2000 beter bekend als de H1, betekende tevens de officiële start van het merk HUMMER. Vorig jaar introduceerde HUMMER bovendien de H1 Alfa, een extra potente versie van de H1, uitgerust met een krachtige, 300 pk sterke Duramax 6600 diesel, verder verbeterde terreineigenschappen, een meer economische brandstofconsumptie en een verhoogd comfort voor de inzittenden.

De afgelopen 14 jaar rolden er bijna 12.000 HUMMERs H1 uit de fabriek die hun weg voornamelijk vonden naar klanten in Noord Amerika. “De HUMMER H1 staat model voor alle merkwaarden waar HUMMER wereldwijd bekend mee is geworden en die tevens aan de basis staan van de andere modellen van HUMMER, de H2 en H3,� aldus Pieter Gabriëls, COO van Kroymans HUMMER Europe. “Een HUMMER is te allen tijde direct als zodanig te herkennen dankzij zijn iconische design en de ongeëvenaarde off-road eigenschappen. Dankzij die kenmerken is een HUMMER werkelijk met niets te vergelijken, getuige ook de slogan van HUMMER: ‘Like Nothing Else’.�

Productuitbreiding
Hoewel HUMMER nog niet bekend heeft gemaakt of er in de toekomst een opvolger voor de H1 komt, onderzoekt de onderneming de mogelijkheden voor uitbreiding van het productportfolio, in segmenten waar het merk nu nog niet vertegenwoordigd is. Nogmaals Pieter Gabriëls: “Eventuele toekomstige producten van HUMMER zullen net als de huidige modellen hoe dan ook worden gekarakteriseerd door de twee kernmerkende basiselementen: iconische styling en ongekende terrein-eigenschappen. Een pick-up zou een logische volgende stap kunnen zijn. Bovendien onderzoekt HUMMER momenteel de haalbaarheid van een model onder de H3.�

Populariteit
Hoewel de HUMMER H1 voor velen tot de verbeelding spreekt, zijn de H2 en H3 daadwerkelijk de HUMMER-modellen die echt invulling aan het merk hebben gegeven dankzij de grote productieaantallen en daardoor hun herkenbaarheid op de weg.

De HUMMER H2, waarvan er inmiddels al ruim 100.000 geproduceerd zijn, is leverbaar in twee modellen: de ruime SUV (Sports Utility Vehicle) en een SUT (Sports Utility Truck). Zowel op de openbare weg als in het terrein staat de H2 zijn mannetje dankzij de krachtige Vortec 6000 6.0L V8 met 325 pk, die het vermogen via een standaard viertraps automaat en permanente vierwielaandrijving op de robuuste wielen overbrengt.

Ondanks zijn vaardigheden in het terrein bewijst de uitgebreide uitrusting van de HUMMER H2 vooral zijn inzetbaarheid in het dagelijkse verkeer. De lange lijst van comfortabele en luxueuze features omvat onder meer een met leer afgewerkt interieur, achtvoudig elektrisch instelbare voorstoelen, dual zone verwarming en airconditioning die zowel door de voor- als achterpassagiers instelbaar is, een Bose audiosysteem, geluidsisolatie, elektrisch instelbare buitenspiegels en een sunroof.
De HUMMER H2 is leverbaar vanaf EUR 99.900,-. De prijs van de HUMMER H2 SUT bedraagt EUR 112.900,-.

Volume
Vorig jaar is het modelaanbod van HUMMER onder de H2 bovendien uitgebreid met de compactere HUMMER H3, het volumemodel van HUMMER. Kroymans HUMMER Europe levert de H3 in Europa in drie uitrustingsniveaus: de H3 Comfort, de H3 Advantage en het topmodel, de H3 Executive. De H3 Comfort is standaard uitgerust met airbags voor berijder en passagier, airconditioning, cruise control, elektrisch bedienbare ramen en halogeen mistlampen. De H3 Advantage heeft onder andere een audiosysteem en een trekhaak extra, terwijl de H3 Executive uiterst luxueus is uitgerust met onder andere lederen bekleding, elektrisch bedienbare en verwarmde voorstoelen, verchroomde side steps en een roof rack.

De H3 is voor Europa in eerste instantie leverbaar met de geavanceerde lichtmetalen Vortec 3.5-liter vijfcilinder motor. In de nabije toekomst zal bovendien een moderne dieselmotor aan het productgamma worden toegevoegd, waardoor de HUMMER H3 zich vooral in het zakelijke segment nog meer zal onderscheiden.
De HUMMER H3 is leverbaar vanaf EUR 57.990,-.
Categorie:
Tag(s):