vrijdag, 23. juni 2006 - 23:47

Kubica de snelste in vrije trainingen

BMW Sauber-testcoureur was vandaag bij beide vrije trainingen voor de Grand Prix van Canada van komende zondag de snelste coureur op de baan. De Pool reed in de eerste vrije training een 1:16.390 en in de middag kwam hij tot een 1:16.395. Tweede was Renault-coureur Fernando Alonso en de derde tijd werd gereden door Williams-testcoureur Alexander Wurz.

In de ochtendsessie zetten 12 coureurs geen tijd neer. Beide racecoureurs van de teams van McLaren en Williams kwamen zelfs helemaal niet de baan op om een installatieronde te rijden. Ook kampioenschapsleider Fernando Alonso zette geen tijd neer. De Spanjaard gaat op het circuit van Montreal op jacht naar zijn vierde zege op een rij.

Christian Albers kwam tot een tiende tijd en was daarmee sneller dan teamgenoot Tiago Monteiro. De Nederlander had nog wel een momentje in bocht drie, maar kon zonder schade zijn weg vervolgen. Voor Monteiro verliep de training een stuk minder gelukkig. De Portugees parkeerde aan het einde van de sessie zijn auto in de muur.

Robert Doornbos kwam niet verder dan een achtste tijd met een 1:19.681. De testcoureur van Red Bull Racing werd wel verslagen door testcoureur van het tweede team van Red Bull, Scuderia Toro Rosso, Neel Jani. In de tweede sessie reed Doornbos een elfde tijd en was daarmee de snelste coureur met een Ferrari-motor.

Het was in de middag een stuk drukker dan in de eerste vrije training met alle coureurs op de baan. Maar de tweede vrije training verliep zonder enige incidenten. Opvallend was wel dat het team van Ferrari er niet aan te pas lijkt te komen. Coureurs Michael Schumacher en Felipe Massa kwamen niet verder dan een vijftiende en drieëntwintigste tijd.

Albers reed zich ondertussen naar een verdienstelijke veertiende tijd. De MF1 Racing-coureur hoopt morgen bij de kwalificatie eindelijk eens het tweede gedeelte te halen. Teamgenoot Monteiro lukte dat twee weken geleden al, bij de Grand Prix van Engeland.
Categorie:
Tag(s):