vrijdag, 14. juli 2006 - 13:55

Kubica is de snelste na eerste vrije training

BMW Sauber-testcoureur stond vanochtend aan het einde van de eerst vrije training bovenaan het tijdenlijstje. De Pool reed een 1:16.794 en was de enig coureur die onder de 1 minuut en 17 seconden reed. Op drie tiende van Kubica stond Honda-testcoureur Anthony Davidson en derde was zijn teamgenoot Jenson Button. Robert Doornbos reed een negende tijd en stond daarmee twee plaatsen voor Christijan Albers.

Zoals gewoonlijk was het in de eerste vrije training niet zo druk. Maar 16 coureurs lieten een tijd noteren. Beide coureurs van zowel Renault als McLaren kwamen alleen naar buiten voor een installatieronde, terwijl beide Ferrari-coureurs helemaal niet op de baan verschenen.

Het is weer zeer warm bij de Grand Prix van Frankrijk en de meeste coureurs lijken zich niet in het zweet te willen werken. Onder de brandende zon en in 32 graden zagen de toeschouwers ook Nick Heidfeld van BMW Sauber, Mark Webber van Williams en Rubens Barrichello van Honda geen enkele ronde rijden.

Van de coureurs die wel reden was vooral de goede tijd van Adrian Sutil opvallend. De jonge Duitser reed de auto van MF1 Racing naar een knappe vijfde tijd, op minder dan twee seconde van de top. Sutil is pas bezig aan zijn tweede keer als derde coureur voor het team, maar ook op de Nürburgring stond hij in de top tien.

De meeste incidenten kwamen op naam van de coureurs van het team van Super Aguri. Derde rijder Sakon Yamamoto was waarschijnlijk zo opgewonden dat hij over twee weken ook in de race mag rijden, dat hij vaak naast de baan reed en uiteindelijk zijn einde vond in bocht 12. Maar ook thuisrijder Franck Montagny vond zichzelf vaak terug naast het circuit.
Categorie:
Tag(s):